AY, ABD’DE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, ABD’DE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Rafi AY, ABD’de Bir Dizi Görüşmelerde Bulundu


Genel Başkanımız Rafi AY, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ile beraber çeşitli görüşmeler, toplantılar ve sendikal faaliyetler dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

Cornell Üniversitesinde Oturum

Genel Başkanımız Rafi AY, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan ve beraberindeki heyetle Cornell Üniversitesi Küresel İşçi Enstitüsü ile Industriall Küresel tarafından düzenlenen 1.100'den fazla hazır giyim işçisinin hayatını kaybettiği Bangladeş'teki Rana Plaza hazır giyim fabrikası kompleksinin çöküşünün onuncu yıldönümü nedeniyle Rana Plaza'da hayatını kaybedenleri anmak trajediden bu yana geçen 10 yılda, Industriall Küresel sendika ve çok uluslu markalar arasında işbirliğini, bağlayıcı anlaşmaları ve çözüm mekanizmalarını içeren umut verici bazı girişimleri Amerikan markaları arasında yaygınlaştırmak konusunda ortak dayanışma sağlamak amacıyla Cornell Üniversitesinde oturuma katıldı.

13 Ekim 2023 Amerika’nın New York şehrinde gerçekleşen programa Industriall Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Tekstil Direktörü Christina Hajagos-Clausen, Kamboçya Bağımsız Tekstil  Sendikası Başkanı Athit Kong, Bangladeş Tekstil Sendikası Başkanı Nazma Akter de bulundu.

Düzenlenen toplantıda IndustriALL küresel sendikasından tekstil ve hazır giyim liderlerinden oluşan sendika liderleri  daha güçlü tedarik zinciri endüstriyel ilişkiler ve küresel şirket-sendika anlaşmaları geliştirme konusunda görüş ve önerilerini paylaştı.

Genel Başkanımız Rafi AY, Türkiye Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektöründe yaşanan gelişmeler, işçi hakları ihlalleri, sosyal diyalog  süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Deprem sonrası üyelerimizin devam eden ihtiyaçları, bina güvenliklerinin önemi, sendikamızın üyelerimizin ve özellikle kadın üyelerimizin güçlendirilmesi için yaptığı projelere değinerek Uluslararası dayanışma ve desteğin önemine vurgu yaptı.

Ford Foundation Vakfı Temsilcileriyle Görüşme

Heyet daha sonra Ford Foundation vakfı temsilcisiyle ortak gerçekleştirilebilecek faaliyetleri tartışmak üzere bir araya geldi

Sourcing Journal’a Açıklama

Genel Başkanımız Rafi AY, heyetle birlikte Sourcing Journal ile röportaj gerçekleştirerek ülkemiz ve sektörümüze ilişkin durumu paylaştı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR