AY, BEYAZ SARAY’A ZİYARETTE BULUNDU || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, BEYAZ SARAY’A ZİYARETTE BULUNDU


Genel Başkanımız Rafi AY, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Uluslararası Çalışma Danışmanını Ziyaret Etti


Genel Başkanımız Rafi AY ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, Beyaz Saray'daki Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Uluslararası Çalışma Danışmanı Gladys Cisneros ile görüştü.

18 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette IndustriALL Küresel sendika Tekstil Hazır Giyim ve Ayakkabı Sektörü Direktörü Christina Hajagos Clausen, IndustriALL Küresel Sendika İletişim Direktörü Petra Brannmark da bulundu.  

Genel Başkanımız Rafi AY, Türkiye Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektöründe yaşanan gelişmeler, işçi hakları ihlalleri, sosyal diyalog  süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Uluslararası dayanışma ve desteğin önemine vurgu yaptı.

Heyet, Amerikan markaların gönüllü girişimlerden bağlayıcı sözleşmelere yönelerek ACT, ACCORD gibi sözleşmeleri imzalaması hususunda talepleri dile getirdi. Önemli tekstil hazır giyim ve ayakkabı üreticisi olan Türkiye, Bangladeş ve Kamboçya’da sektörün durumuna ilişkin değerlendirme yapılmasının ardından tüm Christina Hajagos Clausen işçi haklarına yönelik yaşanan zorluklardan ve küresel çerçeve sözleşmelerin öneminden bahsetti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR