AY, WASHİNGTON’DA AMERİKA ÇALIŞMA BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY, WASHİNGTON’DA AMERİKA ÇALIŞMA BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Rafi AY Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı’na Ziyarette Bulundu


Genel Başkanımız Rafi AY, bir dizi faaliyet için bulunduğu Amerika’da, 16 Ekim 2023 tarihinde  Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığına ziyarette bulunarak bakanlık temsilcileriyle görüştü.

Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, Industriall Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri Tekstil Direktörü Christina Hajagos-Clausen, Kamboçya Bağımsız Tekstil  Sendikası Başkanı Athit Kong, Bangladeş Tekstil Sendikası Başkanı Nazma Akter’in de bulunduğu heyet, bakanlığın önemli temsilcileri ile görüştü.

Genel Başkanımız Rafi AY, görüşmede Türkiye Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektöründe yaşanan gelişmeler, işçi hakları ihlalleri, sosyal diyalog süreçlerine ilişkin bilgiler verdi. Uluslararası dayanışma ve desteğin önemine vurgu yaptı.

Çalışma Bakanlığı üst düzey yöneticileriyle görüşme yapan heyet, Amerikan markaların gönüllü girişimlerden bağlayıcı sözleşmelere yönelerek ACT, ACCORD gibi sözleşmeleri imzalaması hususunda talepleri dile getiren önemli tekstil hazır giyim ve ayakkabı üreticisi olan Türkiye, Bangladeş ve Kamboçya’da sektörün durumuna ilişkin değerlendirme yapıldı. Toplantıda tüm katılımcılar işçi haklarına yönelik yaşanan zorluklardan ve küresel çerçeve sözleşmelerin öneminden bahsetti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR