AY; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN” || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

AY; “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”


Genel Başkanımız Rafi AY, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.


Genel Başkanımız Rafi AY, başta üyelerimiz, tekstil emekçileri olmak üzere tüm emekçilerin “1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” nü kutlayan bir açıklama yaptı.

AY, açıklamasında şunları söyledi;

“Öz İplik İş Sendikamızın güçlü mensupları, sevgili emekçi kardeşlerim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.

İki yılı aşkındır koronavirüs salgını ve beraberinde getirdiği ekonomik, sosyal sıkıntılar sebebiyle zor bir süreçten geçiyoruz. Salgının atlatılması için, üretimde ekonominin canlı durması için tekstil emekçilerinin gösterdiği emek ve çabanın çok büyük olduğunu biliyoruz.

Bunun için size minnettarız.

1 Mayıs bizim için, çalışma hayatındaki sorunları dile getirdiğimiz ve çözüm istediğimiz bir gün. Biz tekstil emekçileri olarak; ürettiğimiz paydan hakkımız olanı istiyoruz. Kayıt dışılığın haksız rekabeti altında ezilmek, kıdem tazminatımızla ilgili şüpheye düşmek ve mobbing mağduru olmak istemiyoruz.

Bizler, emeklilikte yaşa takılanların düşünülmesini, asgari ücretin gözden geçirilmesini, işyerinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını, her türlü şiddetin son bulmasını, ücretlerdeki vergi yükünün ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

Ülkemizi seviyoruz, emeğimizi esirgemiyoruz. ancak çeşitli sebepler dolayısıyla içinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal sıkıntının biz emekçilere ödetilmesini kabul etmiyoruz. Güçlü işçi, güçlü aile, güçlü toplum için birlikte mücadeleye varız diyoruz.

Tüm dokuma, iplik, trikotaj, hazır giyim, konfeksiyon ve deri işçileri, Bir İşçi Hareketi Öz İplik İş’in yürekli temsilcileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun”

Aşağıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6eacRnabJxQ

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR