BARUTÇU TEKSTİL İŞÇİLERİ İÇİN AÇIKLAMALARDA BULUNDUK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

BARUTÇU TEKSTİL İŞÇİLERİ İÇİN AÇIKLAMALARDA BULUNDUK


Sendikal Özgürlük İçin Bursa Barutçu Tekstil Önünde Toplandık


Bursa’da faaliyet gösteren Barutçu Tekstil San ve Tic. A.Ş. çalışan işçiler kısa bir süre önce sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır. İşçilerin sendikamıza üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendikaya üye olan 4 işçi arkadaşımız işten çıkarılmıştır. Genel Sekreterimiz Samet Ceylan ve çevre illerden gelen sendikamız teşkilatı, 21 Ekim 2022  tarihinde Barutçu Tekstil önünde toplanarak açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrılmak anayasal haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Barutçu Tekstil Anayasanın 51. Maddesi ve 6356 sayılı yasanın 25. maddesi olan sendikaya üye olma özgürlüğü ihlal ediyor. Barutçu Tekstil yetkilileri söz konusu tutum ve davranışlarıyla Türk Ceza Kanunu’nun 118’nci maddesi kapsamında kamu davasına da konu olabilecek suç işliyor.

Buradan Barutçu Tekstil İşverenine Sesleniyoruz; Çalışanların sendika sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın.

ANAYASA’nın önünde duramazsınız. Barutçu Tekstil işçilerini, ÖZ İPLİK İŞ’i durduramazsınız. Bizimle, işçisiyle birlikte yürüyen her işyeri büyüdü, gelişti.  Barutçu Tekstil işçilerinin örgütlenme mücadelesi de durmayacak, Barutçu Tekstil emekçileri, ÖZ İPLİK İŞ çatısı altında mücadelelerine devam edecek.

Bunu böyle bilin!

Öz İplik İş Sendikası olarak, biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyor, işten atılan işçi kardeşimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR