ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN PANELİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÇALIŞMA HAYATINDA KADIN PANELİ


Kadın Komite Başkanımız, “Çalışma Hayatında Kadın Paneli” ne Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışma hayatında kadın paneli 27 Şubat 2024 tarihinde Ankara Grand Mercure otelde gerçekleşti. Toplantıya sendikamızı temsilen  Kadın Komite Başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantının açılış bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı konuşma yaptı.

Bakan Işıkhan, çalışma hayatı başta olmak üzere; kadınların ekonomik, hukuki, sosyal hak ve özgürlükleri konularının özellikle son 21 yıldır üzerinde hassasiyetle durulan ve bu alanda özel politika geliştirilen alanlardan biri olduğunu belirterek, “Bu politikalarımız, aynı zamanda gelecek yüzyılı inşa etme hedefimizin ve vizyonumuzun temelini oluşturmaktadır. Çünkü biliyoruz ki ancak; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle birlikte değişime öncü olan toplumlar büyük başarılara imza atabilir. Nasıl ki tek kanatlı bir kuş uçamazsa, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların desteği, gücü, azmi, yaratıcılığı olmadan da hedeflediğimiz kalkınma seviyesine ulaşamayız. Kadınlar; tarihimizin her döneminde toplumumuzun inşası noktasında büyük görev ve sorumluluklar almışlardır. Bizim kadim tarihimiz, kültürümüz ve inancımız, kahraman, yüreği cesaret ve azim dolu unutulmaz kadınlarla doludur” ifadelerini kullandı.

İki oturumdan oluşan panelin birinci oturumunda “Sendikal Perspektifte Geçmişten Günümüze Kadın” başlığı altında; ‘TİSK’ in Sendikal Bakış Açısı ile ‘Kadın’ Özelinde Gerçekleştirdiği Çalışmalar ve Görüşleri’, ‘Kadın Çalışanlar, Sendikal Katılım ve Demokratik Gelişim’, ‘Fıtratta Farklılık Haklarda Eşit Bakış Açısıyla Çalışma Hayatında ve Sendikacılıkta Kadın’, ‘Sendikal Perspektifte Geçmişten Günümüze Kadın’ konuları akademisyenler ve alan uzmanları tarafından ele alındı. Hak İş Kadın Komitesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin konusunda Hak İş ve bağlı sendikaların faaliyetlerini anlattı.

İkinci oturumda ise “İşgücü Piyasasında Kadınların Yeri ve Politika Önerileri” başlığı altında; ‘ILO Çalışma Standartları Çerçevesinde Kadın İstihdamını Geliştirmeye Yönelik Politika Önerileri’, ‘Çalışma Hayatında Kadınlara Yönelik Sorunlar’, ‘İş Pozitif’, ‘Strateji Belgeleri ve Kadın İstihdamı’ konuları yine panelistler, uzmanlar ve akademisyenler tarafından ele alındı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR