ETUC KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ETUC KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


ETUC Kadın Komitesi Toplantısına Katıldık


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Kadın Komitesi toplantısı 17-18 Kasım 2021 tarihlerinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya konfederasyonumuz Hak-İş'i temsilen uluslararası ilişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantı ETUC Genel Sekreter Yardımcısı Esther Lynch’in moderatorluğunde gerçekleşti. Lynch yönetim kurulu görevi sona eren üyeler için özel bir sunum gösteriminin ardından bir veda konuşması gerçekleştirdi

İlk gündem maddesi olarak kadın komitesinin önceki dönem yönetiminde yer alan yönetim kurulu üyeleri gerçekleşen seçim öncesinde konuşma yaptı. Bu kapsamda ETUC Kadın komitesi yönetiminde 10 yıldır görev yapan ve görev süresi dolan Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Fulya Pınar Özcan da bir konuşma yaparak 10 yıllık süre boyunca gösterdikleri güven ve destek dolayısıyla kadın komitesine teşekkür ederek, kadın komitesini Avrupa Kadın Lobisinde ve diğer daimi komitelerde temsil etmeye devam edeceğini ve her daim kadınların güçlendirilmesi için Hak-İş olarak çalışmaya ve ETUC Kadın komitesine destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Yeni seçilecek olan yönetim kuruluna başarılar dileyerek sözlerini bitirdi.

Toplantıda yönetim kurulu eski üyelerinin konuşmalarının ardından ETUC Kadın komitesi kıdemli Danışmanı Julienne Bir tarafından başkanlık seçimleri kuralları ve prosedürleri katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda kuralların paylaşılmasının ardından kadın Komitesi Başkanlığı için Oylama yapıldı.

Kadın komitesi Başkanlığına Ingitere TUC’den Gloria Mills, İtalya UIL temsilcisi Rossella Beneditti ve EPSU temsilcisi Paola Panzeri seçildi. Yönetime ise Fransa UNSA temsilcisi Emilie Trigo, Finlandiya Sak temsilcisi Katja Syvarinen seçildi.

Seçimlerin ardından toplantıda Cinsiyete dayalı Ücret Şeffaflığı Direktifi, ETUC tarafından yürütülmeye başlanan Toplu Pazarlık için Yeni Sınırlar – Eşit Ücret Projesi, Ara Dönem Konferansının değerlendirilmesi, Gelecek iki yıl için çalışma planı konuları görüşüldü

Fulya Pınar Özcan ara dönem konferansına ilişkin kadın komitesini bilgilendirerek kadın komitesi olarak aktif katılım sağlandığını ve birçok tematik konuda kadın komitesini temsilen söz alarak cinsiyet bakış açısının belgelere yansıttıklarını söyledi

Toplantının ikinci gününde kadına yönelik şiddet konusunda Avrupa Komisyonu'nun önleme ve mücadele etme girişimleri hususunda Dalli Kabinesi Üyesi, Lesia Radelicki bir sunum yaptı. Ardından ise ILO Avrupa Birliği Ofisi Direktörü Lieve Verboven 190 sayılı ILO Sözleşmesine yönelik kapsamlı bir sunum yaptı. 11 ülke tarafından sözleşmenin kabul edildiğini belirten Verboven, şu anda sözleşmenin kabul edilmesine yönelik çalışma yapan ülkelere ilişkin de bilgiler verdi.

Verboven sunumunda Aile içi şiddetin etkisi, C190 ve pandemi ve sendikaların sözleşmenin kabulüne yönelik neler yapabileceklerine ilişkin bilgiler verdi.

Fulya Pınar Özcan da bu bölümde söz alarak HAK-İŞ Tarafından 190 sayılı sözleşmenin kabul edilmesine yönelik TİS maddeleri üzerinde çalıştığını ve örnek olacak bir girişime imza attığını söyledi. Aynı zamanda 25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle mücadele günü kapsamında da bir toplantı düzenleyerek aktif şekilde mücadele ettiğini sözlerine ekledi. Hak-İş’e bağlı sendikaların da oluşturdukları kitap ve düzenledikleri sosyal diyalog toplantılarıyla çok önemli adımlar attığına vurgu yaptı.

Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.  

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR