FİLİSTİNLİ SENDİKACILARDAN SENDİKAMIZA ZİYARET || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

FİLİSTİNLİ SENDİKACILARDAN SENDİKAMIZA ZİYARET


Filistinli Sendikacı Heyeti, Sendikamızda Ağırladık


Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu PGFTU arasındaki ortak sendikal eğitim programı için Türkiye’de bulunan Filistinli sendikacı heyet, 27 Temmuz 2023 tarihinde sendikamız genel merkezine ziyarette bulundu.

Programa Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcılarımız Engin Doğan, İbrahim Yıldız, Muzaffer Birdoğan, Samet Ceylan, Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed ve beraberindeki heyet katıldı.

Genel Başkanımız Rafi AY, iki konfederasyon arasındaki ortak eğitim vesilesiyle Filistinli sendikacı heyeti sendikamızda ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Ülkemize hoş geldiniz.  Biz de Konfederasyonumuz HAK-İŞ gibi Filistin ve Kudüs meselesi konusunda hassasız.  Bu konuda sendikamız bünyesinde komitemizi kurmuş bulunmaktayız.” diye konuştu.

AY, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“HAK-İŞ- Öz İplik İş , üç dinin kutsal kenti ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın yer aldığı Kudüs ve Filistin konusunda hassasiyet duyuyoruz. İsrail hükümeti tarafından Filistin’e uygulanan zulüm ve işgali, ulusal ve uluslararası arenaya taşıyarak bu konuda tavır sergilemenin gerekliliğine inanıyoruz. İsrail'in Cenin'e Yönelik Saldırısını Şiddetle Telin Ediyoruz! İsrail'in Cenin'e yönelik hukuksuz insan haklarını yok sayan saldırısını şiddetle telin ediyoruz. Biz HAK-İŞ- Öz İplik İş olarak, İsrail’in Filistin halkının varlığını ve iradesini yok sayan, hukuksuz işgal ve ilhak politikalarını tanımıyoruz. Netanyahu bir an önce Filistin halkına karşı saldırgan zalimane politikalarını gözden geçirerek işgalden vazgeçmelidir. İsrail, Gazze’deki insanlık dışı abluka, yasadışı yerleşim faaliyetlerine, Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsüne yönelik saldırılarından ve insanlığın tüm değerlerini yok sayan tutumundan vazgeçmelidir.  Filistinlilere karşı uygulanan zorla yerleşim, yer değiştirme ve yıkım çalışmalarını, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksâ’ya karşı saldırılarını ve Kudüs şehrindeki tarihi yapıları tahrip etmelerini şiddetle kınıyor ve durdurulmasını istiyoruz. Filistin davasının çözümüne yönelik yapıcı adımların atılması, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması önemlidir. HAK-İŞ- Öz İplik İş olarak, Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar her platformdan sesimizi duyurmaya devam edeceğimizi, mağdur ve mazlum Filistin halkının daima yanında olacağımızı, Filistin halkının kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğimizin altını çizeriz.” 

Ziyarette, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed ile Genel Sekreterimiz Filistin ve Kudüs Komitemiz Turgay Ulutürk de birer konuşma yaptılar.

Genel Başkanımız Rafi AY, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed’e hediye takdiminde bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR