GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY, MISIR TEMASLARINDA HOLDİNG TEMSİLCİLERİ İLE DE GÖRÜŞTÜ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

GENEL BAŞKANIMIZ RAFİ AY, MISIR TEMASLARINDA HOLDİNG TEMSİLCİLERİ İLE DE GÖRÜŞTÜ


Genel Başkanımız Rafi AY Mısır’da Pamuk, İplik ve Dokuma Holding Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İle Görüştü


Genel Başkanımız Rafi AY, ETUF Federasyonuna bağlı Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikasının genel kurulu için bulunduğu Mısır’da, Pamuk, İplik ve Dokuma alanında faaliyet gösteren bir holdinge 24 Nisan 2024 tarihinde ziyarette bulunarak, Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Hamed Shaker Mahmoud ile görüştü.

Özelleştirme ile özel sektöre geçen devlet şirketlerinin özelleştirme işlemlerini ve yeniden yapılanmasını takip etmek için kurulan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Hamed Shaker Mahmoud holding şirketi, sendikalaşma ve çalışma hayatına ilişkin bilgiler verdi.

Genel Başkanımız Rafi AY, Pamuk, İplik ve Dokuma Holding Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Hamed Shaker Mahmoud ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede, Mısır’a yatırım yapan Türk şirketleri konusunda detaylı bilgiler aldı.

İki ülke arasında ticarette öne çıkan sektörlerin başında tekstilin gelmesini ve Mısır’ın Türkiye’den önemli tedarikler yaptığına ilişkin verileri yerinde inceleyen AY, Türk ürünlerinin Mısır'da kalite ve algı açısından kabul gören bir imaja sahip olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Son dönemlerde Mısır'daki iş gücü, enerji avantajlarından dolayı yeni yatırım olanakları konusunda da özel  bilgiler alan Genel Başkanımız Rafi AY, emeğe ve emekçiye bakışın evrensel olduğunu, emekçilerin Mısır’da da sendikalı çalışması gerektiği konusuna dikkat çekti.

AY son olarak, uluslararası markaların imzaladığı küresel çerçeve sözleşmelerin uygulanmasına yönelik de holding başkanlığındaki heyete bilgiler verdi.

Ziyarette Genel Başkan Yardımcımız İbrahim Yıldız ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan Mısır Genel Tekstil, Konfeksiyon ve Pamuk İşleme Sendikası başkanı Abdel Fatah İbrahim, diğer Arap ülkelerinin sendika başkanları da bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR