GLOBAL DEAL TOPLANTISININ İLK RESMİ TOPLANTISINA KATILDIK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

GLOBAL DEAL TOPLANTISININ İLK RESMİ TOPLANTISINA KATILDIK


Global Deal’ın Yeni Ortaklarla Tanışma Toplantısı Gerçekleştirildi


Toplu İş Sözleşmelerinde yürüttüğümüz ikili  sosyal diyaloğun yanı sıra kadına yönelik şiddet ve tacizin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve adil iş ücretleri, sosyal diyalog yoluyla kadın istihdamının artırılması ,sosyal diyalog yoluyla kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi gibi konularda yürüttüğümüz projeler ve farkındalığı artıran eğitimlerle yürüttüğümüz başarılı sosyal diyaloğu en üste düzeye taşıyarak OECD Global Deal’i  imzalayarak bu konudaki kararlılığını somut bir şekilde ortaya koyan sendikamız  30 Mayıs 2023 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleşen Global Deal yeni ortaklarla tanışma toplantısına katıldı.

Toplantıya Global Deal’ın yeni ortakları olan 5 kuruluşun yanı sıra diğer ortaklar katılım sağladı. Yeni ortaklardan Dünya Kıyaslama Birliği (WBA) adına Sosyal Dönüşüm Ekibi Etkileşim Yöneticisi Sofía del Valle, SGI Europe (SGI Avrupa)’dan İletişim ve Politika Koordinasyonu Kıdemli Danışmanı Maxime Staelens, Avrupa Bireylere Yönelik Hizmetler Federasyonu (EFSI) adına direktör Aurelie Decker, Avrupa Aile İstihdamı Federasyonu (EFFE)’den genel delege Aude Boisseuil ve sendikamız Öz İplik İş’i temsilen Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan tanıtım konuşması gerçekleştirdi.

Toplantıda Global Deal Destek Birimi Başkanı Glenda Quintini tarafından giriş konuşması yapıldı ve toplantının gündemine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Ardından Global Deal’e yeni katılan kuruluşlardan temsilciler sosyal diyalog kapsamında yürüttükleri ve taahhüt ettikleri proje ve faaliyetlerden bahsetti.

Global Deal’ın yeni ortağı olan Sendikamız Öz İplik İş adına söz alan Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, sendikamızın çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, 20 yılı aşkın zamandır sosyal diyalog konusunda sendikamızın yürütmüş olduğu örnek projelerin yanı sıra Global Deal imzacısı olarak çalışmalarımızı en üst düzeye taşıdığımızın altını çizdi.

Özcan Sendikamızın insana yakışır iş elde etmenin ve iş kalitesini istikrarlı bir şekilde iyileştirmenin bir yolu olarak işgücü piyasasındaki sosyal diyaloğu geliştirmek için harekete geçeceğini böylece kapsayıcı büyümeye ve ortak refaha katkıda bulunacağımızı belirtti.

Sendikamız, özellikle tüm Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olarak, SDG 8 doğrultusunda kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi, tam ve üretken istihdamı ve herkes için insana yakışır işi teşvik etmeyi amaçlıyor ve hedeflerimize ulaşmak ve işgücü piyasasında sosyal diyaloğu geliştirmek için çalışmalarını sürdürecektir. Sendikamız insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda yerel ve ulusal düzeyde önemli bir aktördür dedi.

Ortak anlayışla her türlü zorluğun üstesinden gelmek için yeni projeler hazırladığımızı, dünya çapında örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık hakları için alan açma hedefine sahip olan Global Deal inisiyatifiyle aynı hedefle sosyal diyaloğu teşvik edecek faaliyetleri uygulamaya tamamen kararlı olduğumuzu belirtti.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR