HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ


HAK-İŞ Kadın Komitesi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti


HAK-İŞ Kadın Komitesi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin başkanlığında 26 Eylül 2022 tarihinde  Öz Ağaç-İş Sendikası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu ile konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanları, yardımcıları, Kadın Komite Sorumlusu Sevgi Yağmur Açıkalın, HAK-İŞ MEYEB idari işler sorumlusu Ahsen Demirez ve stajyerleri katıldı. Sendikamızı temsilen toplantıya kadın komite başkanımız Fulya Pınar Özcan katıldı.

Toplantı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Zengin’in açılış konuşmaları ile başladı. Ardından ev sahibi sendikamızın Kadın Komitesi Başkanı Gülcan Yıldız ve yardımcısı Filiz Demirel de bir selamlama konuşması yaptılar.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, komite başkanlarımıza selamlama konuşması yaparak, sendikalarının bulunduğu işkolundaki kadın çalışan sayısı ve üye sayıları hakkında bilgi verdi.

Ardından HAK-İŞ Kadın Komitesinin güncel faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda sendikalarımızın kadın komitesi başkan ve yardımcıları 2022 yılı için planlanan faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini, bu kapsamda kadın çalışmaları konusunda üyelerimize yönelik eğitimler, aidiyet toplantıları, örgütlenme faaliyetlerine yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler.

Kadın komite başkanımız Fulya Pınar Özcan Hatay’da gerçekleşen kadın komite toplantımızda alınan kararlar, sendikamızın kadın üyelerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitimler ve kadın komitemizin gelecek döneme ait planlarına ilişkin bilgiler verdi.

Sendikalarımızın Kadın Komiteleri aynı zamanda daha önce hazırladığımız ILO C190 sayılı sözleşmenin taslak metninde yer alan maddelerden devam eden Toplu İş Sözleşmelerine eklenmesi ve çalışma hayatında şiddete yönelik eğitimlerin devam ettirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Konfederasyonumuzun yaptığı faaliyetleri anlatarak önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Zengin, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda BM kadına yönelik şiddet komisyonu temsilcisi ile yapmış olduğu görüşmeyi ve tecrübelerini toplantıya katılan komite başkan ve yardımcılarımız ile paylaştı.

Ayrıca HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak ‘Kadın ve Aile’ olarak ekonomik boyutlu özel bir çalışma yapacağımız konusunda bilgi verdi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR