HALILAR DİLE GELECEK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

HALILAR DİLE GELECEK


Öz İplik İş El Dokuması Halıların Desen ve Motiflerini İnceleyecek


Sendikamız Öz İplik İş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla "Anadolu'nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)" projesini gerçekleştirecek ve proje ile el dokuması halıların desen ve motiflerini araştıracak, halılar dile gelecek.

Proje kapsamında; İzmir Bergama Yunt Dağı ve çevresindeki el dokuması halıların motifleri ve hikâyeleri belgelenecek ve bu eserlerin üretici olan ustaların kendilerinin oluşturdukları motif ve desenlerle geleneğe katkıları tespit edilecek.

Projenin İlk Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti

Anadolu’nun Kadim Dili: “Halı Dokuma” projesinin ilk toplantısı, 7 Temmuz 2020 tarihinde Öz İplik İş Sendikası Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Muzaffer Birdoğan, Turgay Ulutürk, Basın Danışmanımız Didem Boztaş, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Kültür ve Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı ile projenin alan araştırmasını yürütecek olan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Feriha Akpınarlı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. H. Nurgül Begiç ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Kuzay Demir katıldı.

Toplantıda saha araştırması için alana çıkış tarihleri, araştırmaya dahil edilecek köyler görüşülerek organizasyon planlaması yapıldı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR