INDITEX- TÜRKİYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDITEX- TÜRKİYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK


Genel Başkanımızın Doğu Avrupa’daki ve Türkiye’deki Sendikaları Temsil Ettiği INDITEX- Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesinin İlk Fiziki Toplantısı Gerçekleşti


INDITEX’in IndustriALL küresel sendika ile imzaladığı Küresel Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2020 yılında oluşturulan ve oluşturulduğu tarihten beri Doğu Avrupa’daki ve Türkiye’deki sendikaları Genel Başkanımız Rafi Ay’ın temsil ettiği INDITEXTürkiye ve Doğu Avrupa Bölgesinin ilk fiziki toplantısı, 14-15 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul’da Büyükada Princess Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantının birinci gününde bölgedeki sendika temsilcileri bir araya gelerek 2023-2024 aktivite planına yönelik çalışmalar yaptı. İkinci gün de ise sendikalar inditex yetkilileriyle bir araya gelerek 2023-2024 planlarını Inditex temsilcileriyle paylaştı.

Toplantıya sendikamızı, ülkemizi ve bölgeyi temsilen Genel Başkanımız Rafi AY, Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan Türkiye’den Industriall Inditex sorumlusu Prof Dr. Kuvvet Lordoğlu ,Disk Tekstil Genel Başkanı Kazım Doğan, Deriteks Genel Başkanı Makum Alagöz , Disk Tekstil Uluslararası İlişkiler Uzmanı Deniz Medet, Deriteks Uluslararası İlişkiler Uzmanı Şeyda Çelikel , İspanya’dan Inditex-Küresel Sendika Komitesi Genel Koordinatörü Victor Garrido Sotomayor, UGT FICA Federasyonundan Javier Uson Montesinos Bulgaristan’dan FLI Podkepa Sendikası başkanı Rositsa Nikolova Ivanova, Bulgaristan CITUB Hafif Sanayi Bağımsız Sendikalar Federasyonu Başkan Yardımcısı Krasimir Ivanov katıldı.

Toplantının ikinci gününde ise ilk günkü katılımcılara ek olarak toplantıya Inditex Sürdürülebilirlik Departmanından Javier Díaz Pena, Inditex Sürdürülebilirlik Müdürü Murat Akgün, Inditex Türkiye Sürdürülebilirlik Birim sorunlusu Yasemin Gürek, Sürdürülebilirlik Müdürü Gülçin Üçüncüoğlu ve Elçin Yıldırım toplantıya katıldı.

2023 Aktivite Planının incelenmesi ve 2024 yılı aktivite planının yol haritasının belirlenmesi için Sendikamız Öz İplik İş’in koordinasyonunda gerçekleşen INDITEX - Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Toplantısı Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Genel başkanımız toplantıda geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen faaliyetlerden bahsederek bölgenin ihtiyaçlarının gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışmayı devam ettireceğimizi belirtti. Katılımcı sendikalara teşekkür ederek İspanya ve Bulgaristan’dan gelen dostlarımızın ülkemizde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

Inditex-Küresel Sendika Komitesi Genel Koordinatörü Victor Garrido Sotomayor de bu toplantıların yüz yüze yapılmasının önemine dikkati çekerek sendikaların birlikte önemli kararlar alacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından INDITEX’in Küresel Çerçeve Sözleşmesi kapsamında 2023 Aktivite Planının genel çerçevesi ve Türkiye-Doğu Avrupa Bölgesinin uygulamaları hakkında Victor Garrido Sotomayor tarafından bilgilendirme yapıldı

Bu kapsamda ILO C190’ın onaylanma sürecini hızlandıracak eğitimlerin verilmesi, Küresel Çerçeve Sözleşmeleri hakkında tedarikçilerin ve sendikaların bilgilendirilmesi, şikayet mekanizmalarının çözümü için sosyal diyalog toplantılarının yapılması, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimleri, iş planı ve vaka çözümleri konuları ele alındı. Sunumun üzerine tüm sendikalar görüş ve önerilerini bildirdi.

Toplantının ikinci günü Küresel Sendika Komitesi Genel Koordinatörü Victor Garrido Sotomayor ve Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, bölge adına 2023 yılı içerisinde gerçekleşen faaliyetleri ve ortaklaşa sendikaların katkılarıyla hazırlanan 2023-2024 aktivite planını Inditex yetkililerine aktardı.

Toplantının devamında söz alan INDITEX Sürdürülebilirlik Departmanından Javier Díaz Pena, sendikaların fabrikalara yapacağı ziyaretler kapsamında eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini ancak belirtilen eğitimlerin çerçevesinin belirlenmesi ve bir proje taslağı haline getirilmesinin önemine değindi. Bu doğrultuda başta Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimleri gibi kapasite geliştirme eğitimlerinin yaygınlaştırılması, Inditex ve sendikaların birlikte çalışarak koordinasyonun sağlanmasının önemli olduğunun altını çizdi. 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Inditex-Küresel Sendika Komitesi Bölge Temsilcisi ve Genel Başkanımız Rafi AY, İspanya’dan Bulgaristan’dan ve Türkiye’den katılımcıların iki gün boyunca toplantıya katkılarından dolayı teşekkür etti ve “Biz sendikalar olarak uzun zamandır özlenen bir tablodayız. Bu olumlu havanın devam etmesini umuyorum” dedi.

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR