INDITEX - TÜRKİYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

INDITEX - TÜRKİYE VE DOĞU AVRUPA BÖLGE TOPLANTISI


INDITEX - Türkiye Ve Doğu Avrupa Bölge Toplantısı Online Olarak Gerçekleşti


INDITEX - Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Toplantısı 10 Ocak 2024 tarihinde online olarak zoom platformu üzerinden gerçekleşti. INDITEX Küresel Komitesi Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay’ın Başkanlığında Romanya Tekstil İşçileri Federasyonu Başkanı Dan Năstase, FLI Podkepa Sendikası Başkanı Rositsa Nikolova Ivanova, Bulgaristan CITUB Hafif Sanayi Bağımsız Sendikalar Federasyonu Başkan Yardımcısı Krasimir Ivanov ve Türkiye’den Sendikamız Öz İplik İş Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fulya Pınar Özcan, Teksif Uluslararası İlişkiler Sekreteri Mustafa Perçin, DİSK Tekstil Sendikası Uluslararası İlişkiler Uzmanı Haluk Deniz Medet ve Deriteks Uluslararası İlişkiler Uzmanı Şeyda Çelikel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan INDITEX Küresel Komitesi Türkiye ve Doğu Avrupa Bölge Temsilcisi Genel Başkanımız Rafi Ay, 2020’den beri online toplantılarla Küresel Komitesinin geldiği aşamanın yanı sıra 14-15 Eylül 2023 tarihinde İstanbul’da yapılan ilk yüz yüze toplantının ve 3-4 Ekim 2023 tarihinde Fas’ta yapılan toplantının önemine işaret ederek çalışma hayatının sorunlarına yönelik çözümler için oldukça verimli toplantılar olduğunun altını çizdi. Ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, INDITEX ile online ve yüz yüze yapılan toplantıların özetine yönelik sendika temsilcilerine bilgi verdi.

2024 yılı içerisinde INDITEX Küresel Komitesinin Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesinde işyerlerinde Küresel Çerçeve Sözleşmelerinin önemine ilişkin eğitimler, C190’ın onaylanma sürecini hızlandıracak eğitimler ve işyerlerinde şiddet ve tacize yönelik eğitimlerin verilmesi noktasında yol haritasının belirlenmesi tartışıldı ardından Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan INDITEX’in eğitimlerde temel alacağı konsept taslağını paylaştı.

Aktivite Planının oluşturulmasında Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’den toplantıya katılan sendika temsilcileri görüş bildirdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR