İPEKİŞ MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

İPEKİŞ MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR


Bursa’da Fabrikanın Ardından İstanbul’da Mağaza Önünde Açıklamalarda Bulunduk


Bursa’da faaliyet gösteren İpekiş Mencusat Türk A.Ş’de çalışan işçiler, haklarının yeterince savunulmadığı gerekçesiyle mevcut sendikalarından istifa etmiş ve sendikamız Öz İplik İş’e üye olmuşlardır.

İşçilerin sendikamız Öz İplik İş’e üye olmasından haberdar olan işveren ve işveren vekilleri tarafından işçilere baskı yapılmıştır. İşçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellenmiştir. Sendika değiştiren dokuz işçi performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılmıştır.

İstanbul’da İPEKİŞ mağazasının önünde açıklama

Yaklaşık iki aydır, işten çıkarılan işçilerin işe iade ve örgütlenme özgürlüğüne saygı gösterilmesi için fabrika önünde bekleyen sendikamız, fabrika önünde yaptığı açıklamanın ardından İstanbul’da da açıklamalarda bulundu.

2 Kasım 2021 tarihinde İstanbul İPEKİŞ mağazası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Genel Başkan Yardımcımız Turgay Ulutürk, Genel Sekreterimiz Samet Ceylan, İstanbul İl Başkanımız İsmail Demirkoparan, Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu işten çıkarılan işçiler katıldı.

İşçiler pankart açtı

İşçiler mağazanın önünde, “İşçinin sendika seçme özgürlüğüne saygı göstermeye ve işten atılan üyelerimizi işe geri almaya davet ediyoruz” yazılı büyük bir pankart açtı.

Öz İplik İş Genel Başkan Yardımcımız Turgay Ulutürk burada bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Öz İplik İş Sendikası olarak, biz çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendika seçme özgürlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz.

Buradan İpekiş işverenine sesleniyoruz; çalışanların sendika seçme özgürlüğüne saygı gösterin. Baskıcı tutumdan vazgeçin. İşçilerin yasal temsilcisi sendikamız Öz İplik İş’i tanıyın.

Biz bir kez daha buradan işveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz pandemi koşullarında işten atılan işçilerin tekrar işlerine dönmelerini istiyoruz. Bu mücadelemiz işten atılan ve hangi sendikaya olduğuna bakılmaksızın ”emekçiler” işlerini geri kazanana kadar devam edecektir”.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR