ÖZCAN, AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÖZCAN, AVRUPA KADIN LOBİSİ YÖNETİMİNE YENİDEN SEÇİLDİ


Sendikamız Uluslararası İlişkiler Sekreteri ve Kadın Komitesi Başkanı Pınar ÖZCAN Avrupa Kadın Lobisi Yönetimine Yeniden Seçildi


Konfederasyonumuzu temsilen Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Kadın Komitesi yönetim kurulu üyesi olan Fulya Pınar ÖZCAN, ETUC temsilcisi olarak Avrupa'da 50 milyon kadını temsil eden Avrupa Kadın Lobisi yönetimine seçildi.

Genel Merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kadın Lobisi AKL (European Women’s Lobby/EWL), 1990 yılında alınan kararlarda kadın erkek eşitliğinin gözetilmesi, kadın çıkarlarının temsili için kuruldu. Avrupa Birliği'ne üye, aday ve müzakere sürecindeki ülkelerde kadın hakları mücadelesi veren 3000'e yakın sivil toplum örgütünün temsil edildiği lobi, kadın erkek eşitliği, direktifler, politikalar, eylem programları, toplumsal girişimler üzerinde lobi faaliyeti yürütüyor. Lobi, fonunu Avrupa Komisyonu'ndan alırken, Birliğin sosyal yönünü temsil ediyor

Bu yıl yeni yönetim kurulunu ve başkanını seçen olan AKL Genel Kurulu 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde video konferans yöntemiyle online olarak gerçekleşti.

2012-2018 yılları arasında Avrupa Kadın Lobisi yönetiminde Hak-İş ve ETUC’u temsilen yer alan Fulya Pınar ÖZCAN Genel Kurul’da gerçekleştirilen seçimlerde yeniden ETUC temsilcisi olarak Avrupa'da 50 milyon kadını temsil eden Avrupa Kadın Lobisi yönetimine seçildi.

7 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında üyeler 7 kişilik Yürütme Kurulu’nu (executive board) belirledi. İki adayın yarıştığı seçimlerde Macaristan Kadın Lobisi temsilcisi Reka Safrany  oyların %67’sini alarak başkan seçildi.

AKL Yürütme Kurulu’nda Réka Sáfrány – Başkan Danimarka’dan Line Hansen, Romanya’dan Dina Loghin, Tıp Kadınları Uluslararası Derneğinden Bettina,İspanya’dan Teresa Nevado, İsveç’ten Linda Gail Schang ve Avusturya’dan Christiane Ugbor seçildi.

Seçimlerin ardından ilk toplantı sona erdi.

 

 

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR