SOSYAL TARAFLARDA KARAR MEKANİZMALARINDA KADIN TEMSİLİ ÇALIŞTAYI’NIN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

SOSYAL TARAFLARDA KARAR MEKANİZMALARINDA KADIN TEMSİLİ ÇALIŞTAYI’NIN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ


ILO Türkiye Tarafından İsviçre Ankara Büyükelçiliğinin Desteğiyle Yürütülen Programa Katıldık


ILO Türkiye tarafından İsviçre Ankara Büyükelçiliğinin desteğiyle yürütülen Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler kapsamında “Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Temsili Çalıştayı”nın üçüncüsü Bolu Büyük Abant Oteli’nde19-22  Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Çalıştaya sendikamızı temsilen HAK-İŞ ve sendikamız Öz İplik İş  Düzce İl Başkanı Telat ÖRNEK  ile Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Arife AKAY katıldı.

Toplantının birinci günü kadın liderliği ikinci çalıştayının çıktılarının sunumu paylaşıldı.

Sendikal yapılarda kadınların karar mekanizmalarındaki temsiliyetinin yetersiz olmasından hareketle ortak bir yol haritası çizmek üzere düzenlenen çalıştayda, kadınların karar alma mekanizmalarında sayısının artırılması için neler yapılabileceği tartışıldı.

Ardından sendikal yapılarda kadın sayısının temsiliyetinin artırılması ve kadın liderliğinin güçlendirilmesi için neler yapılabileceğine dair Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Liderliği'ne ilişkin Prof.Dr.Seyhan Erdoğdu konuşmasını yaparak hazırladığı El Kitabı tüm katılımcılarla paylaşıldı. Sosyal Taraflarda kadın Temsili ve Liderliğine İlişkin Ortak Görüş belgesine dair de bir sunum yaptı. Ardından tüm katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Devamında tüm sendikaların katılım sağladığı bir çalıştay yapıldı ve çalıştayda uygulamalı olarak ikna müzakereleri yapıldı.

Çalıştayın üçüncü gününde ise Katılımcı Toplumsal Cinsiyet  Eşitliği Analizi  İzleme Çalışması konulu tüm sendikalar, 2019 ve 2024 yılları arasında yapılan faaliyetler doğrultusunda sunumlarını yaptılar. Sendikamız Öz İplik İş adına Kadın Komite Başkan Yardımcımız Arife Akay sendikamızın toplumsal cinsiyet eşitliği doğrultusunda uyguladığımız projelerimizden, sendikamızın kurumsal yapısından ve hayata geçirdiğimiz iyi örneklerinden de bahsederek sunumunu gerçekleştirdi.

Programın dördüncü günü Prof. Dr. Seyhan  Erdoğdu’nun seminerinin ardından değerlendirmeler yapılarak  ve soru cevaplar ile program sonlandırıldı.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR