TEKSTİL, HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYONDA YAŞANAN DARALMA SENDİKALILIĞA YANSIDI || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

TEKSTİL, HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYONDA YAŞANAN DARALMA SENDİKALILIĞA YANSIDI


İŞKOLLARINDAKİ İŞÇİ SAYILARI VE SENDİKALARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN OCAK-2024 İSTATİSTİKLERİ YAYINLANDI


TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM ve SENDİKALILIK DÜŞÜYOR

HAYDİ, ŞİMDİ TAM HAREKETE GEÇME ZAMANI

AY: Tekstil ve hazır giyim, dokuma sektörü ağır bir krizden geçiyor. Sektörün ihracatı da istihdamı, sendikalılığı da düşüyor. Her birimiz, emek hareketinin, işkolumuzun, emekçilerin alın terini korumaya yönelik kutlu, onurlu bir görevin parçasıyız.

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereğince; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2024 Ocak Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ”, 31 Ocak 2024 tarihli ve 32446 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

Sendikamızın faaliyet gösterdiği 5 numaralı Dokuma, Hazır Giyim ve Deri sektöründe çalışan işçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 115 bin 338 işçi azalarak 1 milyon 225 bin 669 kişiye geriledi. İstatistiklere Sendikamız ÖZ İPLİK İŞ’in üye sayısı, 42 bin 128 olarak yansıdı.

Genel Başkanımız Rafi AY, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle sektörde ciddi bir daralma gerçekleştiğini belirterek, bu daralmanın sendikal istatistiklere de yansıdığına  dikkat çekti. AY, “Tekstil ve hazır giyim, dokuma sektörü ağır bir krizden geçiyor. Sektörün ihracatı da istihdamı, sendikalılığı  da düşüyor. Her birimiz, emek hareketinin, işkolumuzun, emekçilerin alın terini korumaya yönelik kutlu, onurlu bir görevin parçasıyız. Şimdi geleceğe bakma zamanı diyoruz. Sendika olarak bu çetin süreçte, zor da olsa işkolu liderliği için mücadelemizi sürdürüyoruz. Görüyoruz ki, bugün her zamankinden daha fazla tekstil sektörünün ve tekstil emekçilerinin desteğe ihtiyacı var. Bu kutlu yolda, sendikamızı zirveye taşımak için gayretimizi her geçen gün artıracağız, ÖZ İPLİK İŞ'i hak ettiği zirveye tüm teşkilatımızla birlikte taşıyacağız” dedi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR