TGSL SEKTÖR KOMİTESİ YÖNETİM TOPLANTISI GÜNEY AFRİKA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

TGSL SEKTÖR KOMİTESİ YÖNETİM TOPLANTISI GÜNEY AFRİKA’DA GERÇEKLEŞTİ


Tekstil, Hazır Giyim, Deri ve Ayakkabı Sektör Komitesi Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti


Tekstil, Hazır Giyim, Deri ve Ayakkabı (TGSL) Sektör Komitesi Yönetim toplantısı 19 Haziran 2023 tarihinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde gerçekleşti.  Pandemi sürecinden bu yana fiziki olarak gerçekleştirilen ilk toplantı olan komite toplantısına IndustriALL Küresel Sendika Tekstil, Hazır Giyim, Deri komitesi Eş başkanları Habib Hazami, Viktor Garrido Sotomayor, Heidi Lampinen ve Zahra Khan, IndustriALL Küresel Sendikası Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrisi direktörü Christina Hajagos-Clausen ve üye sendikalardan birçok temsilci katıldı. Toplantıya sendikamız adına Genel Başkanımız Rafi Ay ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan katıldı.

Açılış bölümünde eş başkanlar ve Güney Afrika Tekstil, Hazır Giyim ve Deri sektörü Sendikası SACTWU genel sekreteri Andre Kriel konuşma yaptı. Toplantının gündemi ve akışı hakkında bilgilendirme yapan Andre Kriel, 2024 yılı için TGSL Komitesinin bütçesi ve küresel eylem planı kapsamına değindi.

Chrsitina Hajagos Sektörel düzeyde kurulması planlanan kadın uzman komitesi ve sosyal koruma fonunun olduğunu katılımcılara aktardı.

2023 yılı içerisinde kurulması planlanan kadın uzman komitesinin yapısına ve yol haritasına yönelik söz alan Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fulya Pınar Özcan, komitenin bölgesel temsiliyet anlamında eşitlik ve dengenin önemli olduğunu vurguladı

Toplantının 21 Haziran 2023 tarihinde Ara Dönem Politika Konferansında 3.Grubun “Şirketlere ve Markalara Yönelik Stratejiler ve Eylemler” konulu tartışmalarıyla devam edeceği ve delegelerin görüşlerine yer verileceği belirtilerek tartışmalar tamamlandı.

Genel Başkanımız Rafi AY Tekstil sektör komitesine katılan sendikalarla ikili görüşmelerde bulundu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR