ÜRETİM SENDİKASI PRO-GE’NİN 4. OLAĞAN KONGRESİ VİYANA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

ÜRETİM SENDİKASI PRO-GE’NİN 4. OLAĞAN KONGRESİ VİYANA’DA GERÇEKLEŞTİ


Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır, Viyana’da PRO-GE’nin 4. Olağan Kongresine Katıldı


Üretim Sendikası PRO-GE’nin 4. Olağan Kongresi, 14-15 Haziran tarihlerinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da gerçekleşti.  230 bini aşkın üyesi bulunan Üretim Sendikası PRO-GE'nin 4. Olağan Kongresi  “İşimiz, hayatımız, geleceğimiz” mottosuyla Viyana’da bulunan Avusturya Kongre Merkezi (ACV) de gerçekleşti.

ITUC Genel Sekreteri Luc Triangle, IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreteri Atle Høie başta olmak üzere Avrupa'dan ve dünyanın birçok yerinden sendika temsilcilerinin katıldığı kongreye, sendikamız adına Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır ve Uluslararası İlişkiler Birimimizi temsilen Yusuf Ceyhan katıldı.

Programın birinci gününde uluslararası sendika temsilcilerine, eyalet delegelerine ve diğer katılımcılara programın akışına yönelik bilgi verildi. Ardından PRO-GE’nin 14 yıl boyunca Genel Başkanlığı görevini yürüten Rainer Wimmer, delegelere ve katılımcılara teşekkür konuşmasından sonra artan enflasyona karşı mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreteri Atle Høie, Ukrayna’daki sendikalar başta olmak üzere, Myanmar, Belarus, Bangladeş ve dünyanın birçok yerindeki işçi sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Programın ikinci gününde kongre seçimleri yapıldı ve seçim sonuçlarına göre, Üretim sendikasının (PRO-GE) 15 Haziran'daki dördüncü sendika kongresinde, Reinhold Binder oyların yüzde 97,85'ini alarak yeni genel başkan seçildi.

Başkan Binder seçim sonuçlarının ardından yaptığı konuşmada enflasyona karşı alınması gereken önlemler, asgari ücretin ve çalışma saatlerinde düzenlemenin yapılması ve şirketlerin vergilerden elde ettikleri kâr oranına karşılık işçilerin istihdamının artırılması konularına değindi. Avrupa'daki hızlı enflasyonla mücadeleye ilişkin PRO-GE'nin önümüzdeki dönemde toplu iş sözleşmelerinde en düşük çalışan maaşının 2 bin euro olacak şekilde düzenlenmesi ve çalışma saatlerinin azaltılması için çalışacağını ifade etti.

Programın kapanış konuşmalarının ardından sendikamızın bir hediye takdimi oldu. Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır, yeni seçilen genel başkan ve genel başkan yardımcısına hediyeler takdim etti ve Genel Başkanımız Rafi Ay’ın seçim sonuçlarını tebrik ettiğini, dayanışma temennilerini iletti.

Genel Sekreter Yardımcımız Bünyamin Bayır, program boyunca ITUC Genel Sekreteri Luc Triangle ve IndustriALL Küresel Sendikası Genel Sekreteri Atle Høie başta olmak üzere birçok sendika temsilcisi ile tanışıp sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR