“GÜÇLÜ TEMSİLCİ, GÜÇLÜ SENDİKA EĞİTİMİ” ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ || Öz İplik İş Sendikası Öz İplik İş Sendikası

“GÜÇLÜ TEMSİLCİ, GÜÇLÜ SENDİKA EĞİTİMİ” ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ


“Güçlü Temsilci, Güçlü Sendika Eğitimi” Genel Başkanımız Rafi AY’ın Katılımlarıyla Gerçekleşti


“Güçlü Temsilci, Güçlü Sendika Eğitimi” 25 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da Öz İplik İş Genel Merkezinde gerçekleşti. Aksaray ve Eskişehir’de sendikamızın örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işyeri sendika baş temsilci, temsilcilerimiz ve gençlik komitesi üyelerine yönelik gerçekleşen eğitimin açılışına Genel Başkanımız Rafi AY, Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Birdoğan, Genel Sekreterimiz Turgay Ulutürk, Genel Sekreter Yardımcılarımız Kadir Erkan ve  Berkant Yurduseven katıldı.

Genel Başkanımız Rafi AY yaptığı konuşmada, bir sendikanın güçlü olabilmesinin güçlü bir temsilcilikten geçtiğini belirterek, “Temsilcilerimiz sendikamızın en önemli yapı taşı. Sendikanın her kademesinde bulunan bir başkan olarak söylemeliyim ki, en kıymetli görevlerden biri temsilcilik. Her gün yeni bir sorunla karşılaştığınız, her gün yeni bir işçi ile göz göze olduğunuz bir görev bu. Hem sendikayı temsil etme anlamında hem de sorunları çözme anlamında temsilcilik önemli bir görev.  Temsilcilik, kalpten istek olmadığı sürece de yapılacak bir görev değildir” dedi. AY, konuşmasında kahraman şehitlerimiz için de üzgün olduğunu belirterek, bu acının tarifi olmayacağını söyleyerek milletimize baş sağlığı diledi.

Eğitim programında, Sendikamız Gençlik Komite Başkanı Fırat BALLIKTAŞ tarafından “Sendikal Hareket, Sendikaların Doğuşu ve Öz İplik-İş”, Avukatımız Selma YAĞAN tarafından “Çalışma Hayatında Temsilcinin Karşılaştığı Hukuki Sorunlar?, Kıdem Tazminatı ve Bordro Hesaplama, İşe iade -Alacak Kalemleri”,  Sürdürülebilirlik ve Eğitim Birim Sorumlusu Gizem YURDUSEVEN tarafından “Temsiliyet Nedir? İşyeri Sendika Temsilcisi Kimdir? Temsilci Görev Yetki ve Sorumlulukları, Şikayet Yönetimi ve Sorun Çözme Becerisi”, TİS Uzmanımız Merve Nur ATEŞ tarafından “İşçilik bilinci –Örgütlenme ve TİS, Etkili İletişim -Beden Dili ve ikna teknikleri -Liderlik- Ekip Yönetimi ve Takımdaşlık” konularında sunumlar ve değerlendirmeler yapıldı.

Program, temsilci role play çalışması, genel değerlendirme sınavı, sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Habere ait görseller

Yücetepe Mahallesi Akdeniz Caddesi No:19 Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 232 06 07 (Pbx) Fax: +90 312 231 99 95

wwww.oziplikis.org.tr e-mail : oziplikis@oziplikis.org.tr

SENDİKAMIZ ÜYESİDİR